Purizon Adult jagnjetina & riba - brezžitna 400 g

  • Purizon Adult jagnjetina & riba - brezžitna 400 g
  • Purizon Adult jagnjetina & riba - brezžitna 400 g
  • Purizon Adult jagnjetina & riba - brezžitna 400 g
  • Purizon Adult jagnjetina & riba - brezžitna 400 g

Visokokakovostne sestavine najboljše kvalitete: prebavljiva jagnjetina iz Nove Zelandije in sveža riba - popolnoma brez žit. Visok delež beljakovin, 70 % visokokakovostnih živalskih sestavin, 0% žit naprej...

(0)
519 zooTočk

Opis izdelka

Naravna prehrana mesojede mačke je v ospredju razvoja mačje hrane Purizon. S 70 % izbranimi živalskimi sestavinami ima Purizon visok delež beljakovin. Dodatku žit se v osnovi odpovedujejo. Purizon prehranjuje vašo mačko tako, kot ustreza njenim naravnim potrebam. Ker je prehrana mačke prosto v naravi v veliki meri sestavljena iz mesa, so tudi njeni zobje, ugriz in prebavni trakt optimalno pripravljeni na predelavo mesa in beljakovin. Presnova beljakovinsko bogate hrane iz mesa in živalskih maščob deluje pri mačkah občutno bolje in hitreje kot presnova žit. 
Premium prehrana Purizon je zato razvita z deležem 70 % izbranih živalskih sestavin - sestoji iz veliko svežega izbranega jagnječjega mesa iz Nove Zelandije in sveže ulovljenega slanika iz Severnega morja. S 70 % visokokakovostnih živalskih sestavin vsebuje Purizon jagnjetina & riba 42 % dragocenih beljakovin - in poskrbi za optimalno sprejemljivost in prenašanje.  
Zaradi slabe porabe se pri Purizon v osnovi izogibajo dodajanju žit ali riža. Namesto tega vsebuje Purizon 30 % visokokakovostnega sadja, zelenjave in zelišč, ki podpirajo zdravje in vitalnost vaše mačke. 

Purizon jagnjetina & riba prepriča s sledečimi prednostmi:
  • Visok delež beljakovin 42 %
  • 70 % izbranih živalskih sestavin
  • 30 % izbranega sadja, zelenjave in zelišč
  • 0 % dodanih žit (brez glutena)
  • Izbrana jagnjetina iz Nove Zelandije za visoko sprejemljivost
  • Pripravljena v Evropi
  • Brez umetnih konzervansov, atraktantov in barvil
Kaj napravi Purizon jagnjetina & riba za vašo mačko tako dragoceno?
  1. Visok delež beljakovin 42 %: mačke so po naravi mesojede in potrebujejo na mesni osnovi beljakovinsko bogato prehrano. Visok delež beljakovin podpira zdravje in vitalnost. Vaša mačka lahko beljakovine kot energetski vir zelo dobro porabi. Zato je Purizon jagnjetina & riba razvita z visoko vsebnostjo beljakovin. Visok delež svežega mesa   dobavlja vaši mački lahko prebavljive beljakovine. Sveža jagnjetina ima naravno uravnoteženo razmerje maščobnih kislin in izkazuje pri mačkah visoko sprejemljivost.
  2. Popolnoma brez žit: ker mačke prosto v naravi ne bi jedle žit, njihov prebavni sistem ni naravnan na predelavo večjih količin žit. Kljub temu so žita pogosto poceni polnilo za suho mačjo hrano. Ker povzroča po mnenju veterinarjev hranjenje z žiti zdravstvene težave, prekomerno težo in posledične bolezni, se pri Purizon dosledno odpovedujejo dodatku žit.
  3. Sadje in zelenjava kot zdrava alternativa: namesto žit ali riža so dodani v Purizon suho hrano le visokokakovostno sadje in zelenjava v kombinaciji z zelišči, kar podpira zdravje in vitalnost vaše mačke.
    1. Korenje vsebuje beta-karotene, ki se v telesu pretvorijo v vitamin A in podpirajo moč vida.
    2. Jabolka, ribez in borovnice vsebujejo vitamine in so naravno bogate z antioksidativnimi lastnostmi.
    3. Izvlečki ognjiča in zelenega čaja podpirajo antioksidativno delovanje.
    4. Vlaknine graha dobavljajo pomembne balastne snovi in lahko podpirajo funkcijo črevesja.
  4. Sveže ulovljen slanik in slanikovo olje sta naravno bogata vira esencialnih omega-3- in omega-6-maščobnih kislin. Te podpirajo zdravo kožo in sijočo dlako. Jajca so visokokakovostni dobavitelj živalskih beljakovin in vsebujejo poleg vitaminov in mineralov tudi zeaxanthin in lutein za zdravo funkcijo oči.
  5. Tavrin je življenjsko pomembno hranilo za mačke, ki ga organizem ne more sam proizvajati v zadostni količini. Vpliva na številne metabolne funkcije in ima zato pri mačkah posebno pomembne naloge v zvezi z očmi in srcem.
     
Purizon jagnjetina & riba je polnovredna popolna hrana za odrasle mačke vseh pasem, ki je na voljo v velikostih 400 g, 2,5 kg in 7,5 kg (3 x 2,5 kg).

 

Sestavine

Sestavine
28 % sveža jagnjetina brez kosti, 26 % posušena jagnjetina, 18 % krompir, 5 % živalska maščoba, 2 % jajce v prahu, 1,5 % svež slanik brez kosti, 1,5 % posušen slanik, ribje olje (100 % slanikovo olje), hidrolizirani živalski proteini, grahove vlaknine, posušeno korenje, inulin, frukto-oligosaharidi, manan-oligosaharidi,5 % posušene borovnice, posušena jabolka, posušena špinača, 0,3 % morske alge, posušen črni ribez, posušena sladka pomaranča, posušena granatna jabolka, natrijev klorid, posušen pivski kvas, 0,2 % korenine kurkume, 0,12 % glukozamin, 0,09 % hondroitin sulfat, izvleček ognjiča.

Dodatki na kg:
Prehranski dodatki: Vitamin A 18.000 IE, vitamin D3 1.200 IE, vitamin E 600 mg, vitamin C 300 mg, niacin 150 mg, D-pantenol 50 mg, vitamin B2 20 mg, vitamin B1 10 mg, vitamin B6 8,1 mg, vitamin H 1,5 mg, folna kislina 1,5 mg, beta-karoten 1,5 mg, vitamin B12 0,1 mg, holin klorid 2.500 mg
Elementi v sledovih: cink v kelatni obliki 910 mg, mangan v kelatni obliki 380 mg, železo v kelatni obliki 250 mg, baker v kelatni obliki 88 mg, selen metionin 0,4 mg
Aminokisline: DL-Metionin 5,000 mg, Tavrin 4,000 mg, L-Karnitin 300 mg
Rastlinski dodatki: ekstrakt aloe vere 1.000 mg, ekstrakt zelenega čaja 100 mg


Purizon je popolna hrana za odrasle mačke.

Analitske sestavine

beljakovina 42.0 %
maščoba 20.0 %
vlakno 1.8 %
pepel 8.9 %
kalcij 1.6 %
fosfor 1.3 %
omega-3 maščobne kisline 0.9 %
omega- 6 maščobne kisline 3.4 %

Priporočilo za hranjenje

Priporočilo za hranjenje
Vsaka mačka je drugačna. Te navedbe so zato samo smernice. Dejanske prehranske potrebe vase mačke se lahko razlikujejo - glede na pasmo, aktivnost in starost vaše mačke. Prosimo, da prehod pri hranjenju izvedete počasi in postopoma v obdobju 2 tednov. Ponudite suho hrano. Vedno zagotovite svežo vodo.

 

Teža mačke Dnevna porcija
2 kg 30 - 40 g
2,5 kg 35 - 45 g
3 kg 40 - 50 g
3,5 kg 45 - 60 g
4 kg 50- 65 g
4,5 kg 50 - 70 g
5 kg 60 - 80 g
5,5 kg 65 - 85 g
6 kg 70 - 90 g
6,5 kg 70 - 95 g